032 596 041 Fax: 032 592 981 Mob: 099 346 5010 ili 346 5013 metal.zec@vu.t-com.hr

PVC ograda

Ako planirate renoviranje stana ili kuće,  izgradnju kuće, sigurno se pitate kakvu ogradu na balkonu, galerijama , terasama i dvorištu  je najbolje da postavite, imajući u vidu to da ograda može u potpunosti da promijeni  životni prostor. Plastične (PVC )ograde za dvorišta, terase i balkone postaju sve popularnije najprije zbog povoljne cijene, lakog održavanja i brze ugradnje.Dok je ograda nekada najviše služila za čuvanje posjeda, danas ograde sve više imaju estetsku funkciju, naročito balkonske ograde. Izrađuje se od različitih materijala: drveta, željeza, betona, ili od kombinacije dva ili više materijala.Postavljanjem  kvalitetne i lijepe ograde , Vaš balkon, terasa ili dvorište izgledaće još ljepše, a ako Vam je potreban materijal koji se održava bez mnogo truda i vremena – pravi izbor za vas je plastična (PVC) ograda.Važno je napomenuti da nije podložna utjecaju morske soli i kiseline pa je zato idealno rješenje za ograde u primorskim gradovima. PVC ograda je odličan proizvod napravljen od prvoklasne nereciklirane plastike. Kvalitet završne obrade PVC ogradi daje sjaj i čini je glatkom. PVC ograda je otporna na utjecaj UV zraka i ne treba je bojati. Pocinčani čelični profili daje PVC ogradi potrebnu čvrstinu i spriječava ulegnuća, a debljina zida PVC ograde garantira da ograda neće pucati, izvijati se, ljuštiti, niti reagirati na vremenske uvjete. PVC ograda nikada neće trunuti, razgrađivati se ili hrđati poput drvene ili metalne ograde. Iako drvene ili metalne ograde u mogu mogu biti jeftinije od PVC ograde, ta ušteda se brzo gubi jer drvena ili metalna ograda zahtijevaju stalno održavanje (popravku, bojanje, zamjenu).

 

pvc ograda1

 

 

Održavanje PVC ograde se uglavnom svodi na povremeno pranje.

Grafiti se lako uklanjaju bez oštećenja ograde. Trenutno je dostupna bijela boja. Za razliku od jeftine plastike od koje se pravi vrtni namještaj PVC materijal za ograde ima UV zaštitu – neće mijenjati boju pod utjecajem sunčevih zraka.

 

PVC materijal se koristi sve više jer:

  • PVC ima pet puta veću zateznu čvrstoću od drveta i četiri puta veću elastičnost
  • drvo je tretirano kemijskim preparatima opasnim po zdravlje a PVC nije štetan i može se 100% reciklirati
  • kada usporedite životni vijek i cijenu nove PVC ograde sa životni vijekom i cijenom drvene ili metalne ograde vidjet ćete da je PVC ograda bolji izbor.

 

pvc ograda2

 

 

Usporedba troškova: PVC ograda – Drvena ograda

 

Drvo zahtijeva redovno bojanje i to predstavlja veliki trošak tijekom vremena. Pored toga boja  samo prvih par godina izgleda dobro.U tablici je samo okvirni pregled vrijednosti utrošenog materijala, dok utrošeno vrijeme nije uzeto u obzir. Sa našom PVC ogradom ne samo da štedite materijal nego i vrijeme potrebno za održavanje.

 

Usporedba materijala: PVC – Drvo – Metal

  PVC Drvo Metal
Garancija rada 5 godina nema nema
Predviđeno trajanje Preko 50 godina 5 – 7 godina 5 – 10 godina
Besplatno održavanje da ne ne
Otporan na grafite da ne ne
Otporan na termite da ne ne
Otporan na gljivice i trulež da ne ne
Bez štetnih kemikalija
(Arsen, Olovo, …)
da ne ne
Potreba za bojanjem nikada da da
Dugotrajnost boje da ne ne
Cijena Maksimalna ušteda Kratkoročno riješenje Veća cijena

 

pvc ograda3

 

 

PVC OGRADE ZA STUBIŠTA

 

PVC ogradu je moguće postaviti i na stubištu. U galeriji možete pogledati samo neke od postavljenih ograda. Vidjećete da se odlično uklapa uz PVC stolariju.

 

MODELI

 

Ravna balkon ograda R1
 pvc ograda4  pvc ograda5
Pvc ograda – R1 sa letvicom 35x35mm Pvc ograda – R1 sa letvicom 82x22mm
Ravna balkon ograda R2

 

 pvc ograda6  pvc ograda7
Pvc ograda – R2 sa letvicom 35x35mm Pvc ograda – R2 sa letvicom 82x22mm

 

 

PVC OGRADE ZA DVORIŠTA

 

PVC ograda za dvorište može biti različitih visina.Kapije mogu biti jednokrilne, dvokrilne i klizne.

Classic

Klasičan model sa PVC letvicama iste visine.

 pvc ograda8  pvc ograda9
Classic sa letvicom 35x35mm Classic sa letvicom 82x22mm

Arizona

PVC letvice 35x35mm ili 82x22mm, formiraju polukrug prema gore.

 pvc ograda10  pvc ograda11
Arizona sa letvicom 35x35mm Arizona sa letvicom 82x22mm

Pacific

PVC letvice 35x35mm ili 82x22mm, formiraju polukrug prema dolje.

 pvc ograda12  pvc ograda13
Pacific sa letvicom 35x35mm  Pacific sa letvicom 82x22mm

 

PVC OGRADE ZA BALKON

Jedan od najljepših i najpraktičnijih načina da ogradite vaš terasu ili balkon je naša PVC ograda. Odlično se uklapa uz PVC stolariju koja je definitivno postala standard pri izgradnji objekata. PVC ograda je izrađena od istog materijala.

Modeli PVC ograda za balkon

 

Ravna balkon ograda R1

 pvc ograda14  pvc ograda15
Pvc ograda – R1 sa letvicom 35x35mm Pvc ograda – R1 sa letvicom 82x22mm

 

 

 

 


Ravna balkon ograda R2

 pvc ograda16  pvc ograda15
Pvc ograda – R2 sa letvicom 35x35mm Pvc ograda – R2 sa letvicom 82x22mm

 

PVC OGRADE ZA RANČ

 

Ranč ograda je PVC ograda namijenjena za ogradđivanje ergela, farmi, velikih posjeda, rančeva i slično. U prilici smo da ponudimo našim kupcima nekoliko modela PVC ranč ograda. Naši PVC sistemi  ograda su jako praktični i pristupačni cijenom. Lako se  ograđuju kako mali tako i veliki posjedi.

Dok standardne ograde zahtijevaju stalno i često održavanje, naše PVC ograde Vam ostavljaju više vremena da uživate jer ne zahtijevaju održavanje!

Postavite PVC ogradu za ranč

Šta našu PVC ranč ogradu čini boljom u odnosu na ograde od drugih materijala?

Kvalitet – Naša PVC ograda za ranč je dizajnirana tako da izdrži uticaje vremenskih prilika

Specifikacije – Naši stubovi za ranč ogradu su ekstrudirani i dimenzije 100x100mm. Debljina zida je prilagođena potrebnoj čvrstini stuba. Horizontalni profili su 50x100mm, dužine do 2m. Poklopci stubova su spoljni u različitim oblicima.

Trajnost – Ograda za ranč postaje izbor mnogih zbog svoje ljepote i dugotrajnosti. Njenu dugotrajnost omogućava prisustvo Titanij-oksida koji ogradu čini otpornom na utjecaj UV (sunčevih) zraka.

Jednostavnost postavljanja – Za ograđivanje cijelog ranča ili velikih farmi je potrebno vrijeme, dok je naša PVC ranč ograda veoma jednostavna za postavljanje. To znači da naši klijenti mogu uštedjeti dosta vremena i novca ako postave našu PVC ranč ogradu. Mi pružamo potrebnu pomoć u vidu uputstava i praktičnih demonstracija.

 

  

U ponudi imamo nekoliko modela ranč ograda:

 

pvc ograda18

Ranch 2H (dvije poprečne)

 

pvc ograda19

Ranch 3H (tri poprečne)

 

pvc ograda20

Ranch 4H (četiri poprečne)

PREUZMITE KATALOG OGRADA