032 596 041 Fax: 032 592 981 Mob: 099 346 5010 ili 346 5013 metal.zec@vu.t-com.hr

UNUTARNJA SJENILA

VENECIJANERI

SUN LUX

 zavjese1

 

Sastoji se od vrhunsko profilirane aluminijske trake, željezne palice za finu regulaciju svjetlosti, čeličnog gornjeg i donjeg profila, sastavnih dijelova vrhunske kvalitete što ovaj model svrstava u sjenila klase 1.Izrađuje se točno na mjeru u milimetar po dimenziji zadanog otvora.Izračun po 1m² (ako je venecijaner manji od 1m² računa se kao 1m²) Vrste: na vodilice, slobodno viseće, za krovni prozor i za prozor pod kosinom.Lamele: standard, metalik ili perforirane.Jednostavna ugradnja na PVC ALU ili drvenu stolariju.Mogućnost ugradnje: unutar ili na okvir prozora, između stakla, stropno ili bočno za zid.

Jamstvo na proizvod je 1 godinu.

PLEX LUX

zavjese2

Sastoji se od vrhunsko profilirane aluminijske trake, plex palice za finu regulaciju svjetlosti, čeličnog gornjeg i donjeg profila, sastavnih dijelova vrhunske kvalitete.Izrađuje se točno na mjeru u milimetar po dimenziji zadanog otvora.Izračun po 1m² (ako je venecijaner manji od 1m² računa se kao 1m²). Vrste: na vodilice, slobodno viseće, za krovni prozor i za prozor pod kosinom. Lamele: standard, metalik ili perforirane.Jednostavna ugradnja na PVC ALU ili drvenu stolariju.Mogućnost ugradnje: unutar ili na okvir prozora, između stakla, stropno ili bočno za zid. Jamstvo na proizvod je 1 godinu

MONO LUX

zavjese3

Sastoji se od vrhunsko profilirane aluminijske trake, mono komande za upravljanje (lančić), čeličnog gornjeg i donjeg profila sa ukrasnom maskom, sastavnih dijelova vrhunske kvalitete
Izrađuje se točno na mjeru u milimetar po dimenziji zadanog otvora
Izračun po 1m² (ako je venecijaner manji od 1m² računa se kao 1m²)
Vrste: na vodilice i slobodno viseće
Lamele: standard, metalik ili perforirane
Jednostavna ugradnja na PVC ALU ili drvenu stolariju
Mogućnost ugradnje: unutar ili na okvir prozora, između stakla, stropno ili bočno za zid
Jamstvo na proizvod je 1 godinu

 

MAGIC LUX

zavjese4

Sastoji se od vrhunsko profilirane aluminijske trake, plex palice za finu regulaciju svjetlosti, čeličnog gornjeg i donjeg profila, sastavnih dijelova vrhunske kvalitete
Izrađuje se točno na mjeru u milimetar po dimenziji zadanog otvora
Izračun po 1m² (ako je venecijaner manji od 1m² računa se kao 1m²)
Vrste: na vodilice, slobodno viseće, za krovni prozor i za prozor pod kosinom
Lamele: standard, metalik ili perforirane
Jednostavna ugradnja na PVC ALU ili drvenu stolariju
Mogućnost ugradnje: unutar ili na okvir prozora, između stakla, stropno ili bočno za zid
Odlikuje se time da komandna špaga prolazi kroz sredinu palice te nije vidljiva i podložna oštećenjima
Jamstvo na proizvod je 1 godinu

 

 

TRAKASTE ZAVJESE

 

TZ MONO

zavjese5

Trakaste zavjese namijenjene su dekoraciji prostora i zaštiti od sunca. Lamele su izrađene od antistatičkih impregniranih materijala. Primjenjuju se najviše u poslovnim prostorima ali se izvrsno uklapaju i u stambeni dio.Montaža je moguća na više načina: stropno, bočno ili na kose površine.Trake mogu biti širine 63,5mm, 89mm, 127mm ili 250mm ovisno o vašoj želji. Najčešća koja se koristi je od 127mm.Pogon, ovisno o Vašoj želji, može biti na povlačenje na špagu i okretanje na lanac, pokretanje na lanac ili pogon na elektromotor sa zidnim prekidačem ili daljinskim upravljačem.Veliki izbor boja i kvalitetnih materijala koja imaju mogućnost djelomičnog ili potpunog zamračenja te specijalnih koji su otporni na vatru ostavljaju prostor odluke o baš ovom načinu zaštite od sunca i neželjenih pogleda u vašu privatnost.

 

TZ MOTOR

Metal Zec d.o.o. - TZ motor

 

Pogon na elektromotor sa zidnim prekidačem ili daljinskim upravljačem.Aluminijska karniša 47x25mm.Širina karniše u jednom komadu do 6m.Trake širine 63 89 127 i 250mm.Veliki izbor boja i kvalitetnih materijala.PVC Utezi

 

ROLO ZAVJESE

 

ROLO MINI

zavjese7

Nudimo Vam kvalitetu za pristupačnu cijenu, što ih čini vrlo prihvatljivim kao zamjena za venecijanere ili dekore.Podižu se i spuštaju pomoću lančića ili opruge koji im omogućuje zaustavljanje na Vama željenoj visini. Montaža je vrlo jednostavna i brza.Imamo vrlo širok spektar boja i tkanina, od vrlo svijetlih i prozračnih do tkanina za potpuno zatamnjenje kao i tkanina koje odbijaju svjetlost i toplinu izvana.Moguća je izrada rolo zavjesa u kutiji, sa bočnim vodilicama ili pokrovnom maskom.U mogućnosti smo ponuditi i stropne roloe koji se montiraju u većim halama, trgovačkim centrima i slično na staklene stijene, razne veličine i oblike, pogone, ovisno o potrebama.

 

 

ROLO MIDI

  zavjese8

 

Jednostavan rolo koji se isto tako lako ugrađuje i skida. Često alternativno rješenje unutrašnjeg zasjenjivanja domova ili ureda.Maksimalna dimenzija: 2500x3000mmAluminijska Osovina Platno: transparentno, blackout, sa uzorcima ili rupičasto Pogon: na lančić/oprugu, postoji mogućnost ugradnje elektromotora na prekidač ili daljinsko upravljanje.

 

 

ROLO MAXI

zavjese9

 

Velika rolo zavjesa za pokrivanje većih površina te time omogućava uštedu zasjenjivanja većih površina. Zbog velike širine također postoji mogućnost ugradnje dodatnih sajli radi sigurnosti spuštanja zavjese.Maksimalna dimenzija: 4500x5000mmAluminijska OsovinaPlatno: transparentno, blackout, sa uzorcima ili rupičasto Pogon: monokomanda (kurbla) ili elektromotor na prekidač ili daljinsko upravljanje.

 

ROLO FANTASY

zavjese10

Želite li kombinirati funkcionalnost i dizajn i dopustiti u sobi samo onoliko svjetla koliko trebate? Rolo Fantasy je prava kombinacija udobnosti i elegancije. Njegova verzija s bočnim vodilicama stvara potpuno zamračenje, jedinstven je i izbor između klasičnog i dan-noć materijala. Dan-noć tkanina ima vodoravne pruge s različitim apsorpcijama svjetlosti, jedna pruga propušta svjetlost dok druga ne. Zbog međusobnog preklapanja tih slojeva postoji stalna kontrola rasvjete. U pogledu dizajna, rolo Fantasy je u dan-noć izvedbi najoriginalnija dodatna oprema koja se može prilagoditi u okvir prozora u izvedbi imitacije drveta, uzrokujući udobnost i ekskluzivan dojam.Maksimalna dimenzija: 1400x1700mmAluminijska Osovina

Pogon: lančić

 

ROLO DUO

zavjese11

Duo rolo ili popularno zvani zebra rolo zanimljiv je i izrazito popularan odabir zasjenjivanja zbog svoje mogućnosti reguliranja svjetlosti. Kako postoje trake na platnu koje se rola tako se podešava noćno ili dnevno propuštanje svjetlosti.Maksimalna dimenzija: 2500x3000mm Aluminijska Osovina.Platno: transparentno, blackout.

Pogon: na lančić

  

ROLO KROVNI

 zavjese12

 

Krovni rolo zamjenjuje skupe krovne rolo zavjese. Mogućnost kazetnog ili polukazetnog rolo-a.Maksimalna dimenzija: 1500x2000mmAluminijska. Osovina Platno: transparentno, blackout, sa uzorcima ili rupičasto.Pogon: opruga

 

 

PANEL ZAVJESE

 

zavjese13

Kombinacija materijala visokog standarda i modernog dizajna daje panel zavjesama jedinstven izgled čistog dizajna i luksuza. Sistem panel zavjesa je jednostavan i atraktivan. Vodilica panela kao i druge komponente, npr. konzola za strop ili zid, su od plastificiranog aluminija u bijeloj boji. Velik izbor modernih dezena tkanine oplemenit će i učiniti unikatnim svaki dom. Platna se razlikuju po lakoći održavanja, propuštanju svjetlosti, bojama i dezenima. Prednost mehanizma sa više kanala je miješanje boje po želji.

Maksimalna dimenzija: 4500x3000mm

 

PLISE ZAVJESE

 

 zavjese14

Plise zavjese su unutrašnja sjenila od tkanine i aluminijske kutijice. Tkanina je kao harmonika, presavijena te sliči venecijanerima. Ugrađuje se u prozor tako da prekriva staklenu površinu prozora. Iznimno vizualno lijepe zavjese koje svojim dizajnom podižu izgled stana ili ureda.Jednostavna ugradnja.Različite ugradnje poput običnih prozora, krovnih te zimskih vrtova, mogućnost izvedbi nepravilnih oblika.Jednostavno upravljanje, sa poteznom ručicom.Razni odabiri tkanina i boja.

 

Vanjske žaluzine

 

Žaluzine Krpan

 zaluzine1

 

Krpan su vanjske žaluzine sa standardnim sustavom izvedbe. Komplet žaluzine sastavljen je od standardnih lamela, mehanizma, klasičnih nosača i vodilica te vidljive maske.Vanjske žaluzine Krpan moguće je ugraditi na sve vrste objekata. Pogodne su za novogradnju, kao i kod obnove starijih objekata. Ove se žaluzine ugrađuju nakon što je završena fasada, tako da njihovu ugradnju nije potrebno unaprijed planirati. S obzirom na to da su žaluzine Krpan vidljive, zajedno s fasadom i stolarijom u različitim kombinacijama boja čine vanjski izgled kuće još ljepšim.

O žaluzinama Krpan:

Vrste lamela

zaluzine3 zaluzine4 zaluzine6 zaluzine5 zaluzine7
lamela C – 65 mm lamela C – 80 mm lamela F – 80 mm lamela Z – 75 mm lamela Z – 90 mm

 

 

 

Izvedba

zaluzine8Standardna ugradnja – vidljiva maska

Sve vanjske vidljive žaluzine Krpan moguće je naručiti u različitim izvedbama.

Možete odabrati vrstu lamela, upravljanje MC palicom ili električno upravljanje te različite kombinacije boja lamela, maski, vodilica i završnih letvica. Ispod žaluzine moguće je ugraditi i različite vrste komarnika (fiksni, rolo, klizni ili plisirani) – u tom je slučaju dubina žaluzine veća od 120 mm.

 

 

 

Podžbukne žaluzine Krpan

 

Podžbukne žaluzine Krpan ugrađuju se na objekt nakon ugradnje prozora i prije izrade fasade. Zbog toga je ovaj tip vanjskih žaluzina prikladniji za novogradnje, jer je potrebno ranije isplanirati njihovu ugradnju.

Ako ne želite da paket složene žaluzine seže u svijetli dio prozora, potrebno je imati mogućnost žaluzinu dignuti iznad prozora. To se rješava tako da se prethodno napravi zub u prozorskom nadvoju ili se prozor ugrađuje usporedno s vanjskim dijelom zida.

Maska podžbukne žaluzine prekrivena je fasadom, tako da se ne vidi sa strane, odnosno vrlo je malo vidljiva. Stoga predstavlja idealno rješenje u situacijama kad žaluzinama nije poželjno značajno utjecati na vanjski izgled objekta.

Komplet žaluzine sastavljen je od standardnih lamela, mehanizma, klasičnih nosača i vodilica te podžbukne maske.

zaluzine9 zaluzine10 zaluzine11

 

Izvedbazaluzine12

Podžbukna ugradnja – podžbukna maska

Sve podžbukne žaluzine Krpan moguće je naručiti u različitim izvedbama.

Možete odabrati vrstu lamela, upravljanje MC palicom ili električno upravljanje te različite kombinacije boja lamela, maski, vodilica i završnih letvica. Ispod žaluzine moguće je ugraditi i različite vrste komarnika (fiksni, rolo, klizni ili plisirani) – u tom je slučaju dubina žaluzine veća od 120 mm.Ova se vrsta žaluzina najčešće montira na zub u nadvoju, odnosno iznad prozora. U slučaju ručnog upravljanja površinski dio žaluzine izdignut je najviše 11 cm iznad prozora.

 

 

 

Žaluzine Krater

 

Vanjske žaluzine Krater ubrajaju se u najnovije sustave podžbuknih žaluzina. Odlikuju se jednostavnom i brzom montažom, modernim izgledom te mogućnošću ugradnje rolo komarnika, koji zajedno sa žaluzinom tvori dovršenu cjelinu.Glavno je obilježje žaluzina Krater, koje ujedinjuju roletni sustav i vanjsku žaluzinu, da se kompletne žaluzine ugrađuju već prije fasade. Pri izvedbi fasade nije potrebno obrađivati špalete, budući da masivna aluminijska vodilica sa strane pokriva većinu špalete. U žaluzine je moguće jednostavno ugraditi rolo komarnik, jer je ovo jedini sustav koji već u osnovnoj izvedbi ima spremno sve što je potrebno da se komarnik ugradi odmah ili naknadno.

zaluzine13 zaluzine14 zaluzine15

 

Žaluzine sa žičanim vodilicama – MC

 

Za vanjske žaluzine sa žičanim vodilicama odlučujemo prije svega onda kada želimo imati što manji paket kad su žaluzine podignute.Ponekad se u fazi planiranja premalo pažnje posveti planiranju sjenila, stoga dolazi do problema prilikom njihove ugradnje. Nije ih moguće ugraditi iznad prozora pa zbog toga djelomično zaklanjaju svijetli dio prozora. Taj se problem možemo riješiti upravo odabirom žaluzina sa žičanim vodilicama.Vanjske žaluzine sa žičanim vodilicama upotrebljavaju se kad zbog specifičnosti ugradnje nije moguće ugraditi standardne vodilice. Ugradnja može biti podžbukna ili vidljiva.

zaluzine16

 

 

Tehnički podaci:zaluzine17

Vanjske žaluzine F – 80 mm sa žičanim vodilicama

lamela F – 80 mm
podžbukna ugradnja
Vanjske žaluzine F – 50 mm sa žičanim vodilicama
lamela F – 50 mm
vidljiva maska

 

Žaluzine sa žičanim vodilicama – obične

 

Obične vanjske žaluzine sa žičanim vodilicama ubrajaju se u vanjske žaluzine koje su najdulje na tržištu. Njihove su glavne prednosti jednostavnost i ekonomičnost. Najčešće se upotrebljavaju pri sanaciji starijih objekata kod kojih je važno da se žaluzinama ne promijeni prvobitan vanjski izgled.

zaluzine18

 

Tehnički podaci:zaluzine19
Vanjske žaluzine 50 mm
vidljiva ugradnja
upravljanje uzicom i sklopivom palicom
različite kombinacije boja lamela, maski, vodilica i završnih letvica

 

 

 

 

 

Drvene žaluzine

Uz pomoć unutrašnjih drvenih žaluzinama svoj dom možete urediti tako da odražava vaš osobni stil. Zahvaljujući širokoj paleti visokokvalitetnih žaluzina možete uvijek postići savršen izgled prostorija.

Drvene žaluzine ubrajaju se u najelegantnija sjenila, a prirodna ljepota drva i njegova toplina dodatno uljepšavaju prostor te imaju blagotvoran učinak na raspoloženje.

zaluzine20 zaluzine21

 

 

Trakaste zavjese

 

Trakaste zavjese, poznate i kao lamelne zavjese ili okomite žaluzine, najčešće se upotrebljavaju u poslovnim prostorima, iako su zbog svoje praktičnosti, modernih dekorativnih materijala i posebno obrađenih traka (antistatičke, samogaseće i antibakterijske) našle svoje mjesto u domovima te u zdravstvenim i obrazovnim ustanovama. Njihovu praktičnost pojačavaju različiti načini ručnog upravljanja i regulacije prolaska svjetlosti.

trakaste_zavjese1

Održavanje

Tkanine za trakaste zavjese dorađene su različitim premazima – antistatičkim, samogasećim, antibakterijskim itd. Stoga se prašina na njima nakuplja u manjoj mjeri.Trakaste se zavjese čiste vlažnom ili suhom krpom, s obzirom na vrstu odabrane tkanine.Detaljnije upute o održavanju možete dobiti od prodavača.

 

Plisirane zavjese

 

Plisirane zavjese unutrašnja su sjenila od plisirane tkanine s naborima od 20 mm.

Primjenjuju se sustavi koji omogućuju prekrivanje gotovo svih vrsta prozora, krovnih prozora i prozorskih otvora nepravilnih oblika. Uglavnom se postavljaju na površinu stakla, mogu biti slobodno viseće i zamjenjuju klasične zavjese.

trakaste_zavjese2

Vrste plisiranih zavjesa:

 • plisirane zavjese s ručkom
 • plisirane zavjese s uzicom s kočnicom
 • krovne plisirane zavjese s ručkom
 • stropne plisirane zavjese s ručkom
 • fiksne plisirane zavjese
 • plisirane zavjese XL.

 

Upravljanje plisiranim zavjesama

trakaste_zavjese3 trakaste_zavjese4 trakaste_zavjese5

Upravljanje uzicom s kočnicom             Upravljanje ručkom              Upravljanje palicom

Plisiranim se zavjesama upravlja pomoću ručke ili uzice s kočnicom. Moguće je i upravljanje monokomandnom palicom ili elektromotorom. Za upravljanje višim ili krovnim izvedbama može biti korisna dodatna palica odgovarajuće dužine.Aluminijski profili, ručka ili uzica s kočnicom standardno dolaze u bijeloj, tamnosmeđoj ili sivoj boji. Mehanizmi su ispitani po visokim europskim standardima.

 

Klasični slobodno viseći rolo

 

Klasični slobodno viseći rolo na povlačenje ili s lančićem ubraja se u skupinu najjednostavnijih unutrašnjih roloa. Zbog svojih karakteristika i jednostavnosti upotrebe prikladan je za sve vrste prostora, vrlo je praktičan i predstavlja idealno rješenje za zasjenjivanje prozora ili vrata.

trakaste_zavjese6

trakaste_zavjese7 trakaste_zavjese8

S obzirom na veličinu roloa, upotrebljavaju se različite cijevi za namatanje tkanine – 25 mm, 28 mm, 36 mm, 43 mm, 50 mm i veće. Rolo je moguće dizati i spuštati povlačenjem te pomoću lančića ili monokomandne palice, a također i pomoću elektromotora s daljinskim upravljačem. Lančić ili monokomandna palica mogu biti na lijevoj ili na desnoj strani roloa.Za roloe većih dimenzija upotrebljavaju se veći i snažniji mehanizmi. Mehanizam za rolo može biti u metalnoj ili PVC izvedbi.Nosači na koje je pričvršćen mehanizam omogućuju zidnu ili stropnu montažu.

trakaste_zavjese9 trakaste_zavjese10

Unutrašnji rolo na povlačenje

Unutrašnji rolo s lančićem

 

                                               

Dvostruki rolo

Dvostruki unutrašnji rolo novost je na našem tržištu. To je vrlo praktičan proizvod, budući da sustav s dvjema tkaninama omogućuje bolju regulaciju ulaska svjetlosti u prostor. Dvostruka je tkanina izrađena od prozirnih i neprozirnih traka koje se pri pomicanju preklapaju.

trakaste_zavjese11

Dvostruki rolo bez kasete ili s multikasetom može se montirati na strop ili na zid. Rolo s ovalnom kasetom montira se samo na zid.Mehanizam za dvostruki rolo može biti u metalnoj ili PVC izvedbi, a kaseta, multikaseta i donja ploča izrađuju se od aluminija.

trakaste_zavjese12 trakaste_zavjese13
Dvostruki rolo bez kasete    Dvostruki rolo s ovalnom kasetom

 

Rolo u kaseti

 

Rolo u kaseti pridonosi ljepšem izgledu sjenila i prostora. Kaseta je odlično rješenje namijenjeno prikrivanju mehanizma roloa, što daje posebno uredan izgled u slučaju većeg broja roloa.

rolo1

U ponudi imamo tri tipa kaseta: multikasetu, ovalnu kasetu i minikasetu. U multikasetu i ovalnu kasetu montiraju se roloi s promjerom cijevi za namatanje tkanine od 25 mm i 36 mm. Multikaseta dolazi u bijeloj ili sivoj boji, a ovalna kaseta u bijeloj.Ako želimo spriječiti ulazak Sunčeve svjetlosti i topline u prostor, možemo se odlučiti za unutrašnji rolo s minikasetom s neprozirnom zatamnjujućom tkaninom (b/o – blackout) i s bočnim vodilicama. Rolo u minikaseti postavlja se izravno na prozorsko krilo. Upravlja se lančićem, koji može biti na lijevoj ili na desnoj strani. Minikaseta dolazi u bijeloj ili tamnosmeđoj boji te u ostalim bojama RAL ljestvice.Mehanizam roloa može biti u PVC ili metalnoj izvedbi, a kaseta i donja ploča izrađene su od aluminija.

rolo2 rolo3
Rolo u multikaseti Rolo u minikaseti

 

Brisoleji

 

Brisoleji su idealna sjenila za velike staklene površine, kao i za objekte kojima zbog specifičnosti izgradnje ne odgovaraju druge vrste standardnih sjenila. Zbog svoje veličine predstavljaju značajan estetski element na fasadi te dodatno uljepšavaju izgled objekta. Osim svoje osnovne funkcije zasjenjivanja, pružaju i dodatnu toplinsku zaštitu.Brisoleji su idealna sjenila za velike staklene površine.Ova su sjenila vrlo kompaktna i otporna, a mnogo su veća od ostalih standardnih sjenila.Značajan su fasadni element te osim svoje osnovne funkcije zasjenjivanja pružaju i dodatnu toplinsku izolaciju. U kombinaciji s fasadom dodatno uljepšavaju vanjski izgled objekta.Brisoleji se mogu primijeniti i kao zaštita ili ograda za različite tipove terasa.

Tip 1

Fiksni brisoleji TIP 1 prikladni su za zasjenjivanje većih staklenih površina kod kojih nema potrebe za reguliranjem svjetlosti. Vrlo ih se jednostavno montira i demontira jer se sastoje od samo tri sastavna dijela. Moguće ih je postaviti na različite nagibe fasada te po modelu. Njihova prednost pred drugim fiksnim brisolejima prvenstveno je u tome da razmak između lamela nije fiksan, tako da ga možemo odrediti prema željama i potrebama naručitelja.

brisolej1

Elementi brisoleja                                                                    Boje
Vodilica                                                                                   Standardna – siva RAL 9006
Nosač lamele                                                                          Sirova
Lamela                                                                                     Bojeno prema RAL-u (uz nadoplatu)
Imbus vijak m 6 x 10
Komplet
Prikaz
 

Tip 2

Fiksni brisoleji TIP 2 predstavljaju novost u našoj ponudi. Fiksni brisoleji služe za zasjenjivanje velikih površina kod kojih nema potrebe regulirati svjetlost. Brisoleji čine dodatak i značajan element na fasadi te svojim izgledom dodatno uljepšavaju vanjski izgled objekta. Pritom osiguravaju dodatnu toplinsku izolaciju.

 

Prednosti:

jednostavna montaža (“klik” sustav)
četiri vrste lamela (Z, I, S, C)
jedinstvena vodilica za različite vrste lamela
moguća ugradnja u kombinaciji s fasadom
različite kombinacije boja (standardna boja – srebrna)

 

brisolej2 

Elementi brisoleja

Fiksni brisoleji – model Z Fiksni brisoleji – model I Fiksni brisoleji – model S Fiksni brisoleji – model C

brisolej3

 

Vodilice i montaža

Granične vrijednosti koje se moraju poštivati pri montaži

brisolej4

 

brisolej5

 

Fiksni brisoleji – model V5

Vodilice i montaža

Granične vrijednosti koje se moraju poštivati pri montaži

 brisolej6

 

 

Plise

 

 

 plise1

 

Dekorirajte prostor rebrastim zavjesama. Uredite dom prema vlastitoj osobnosti igrom oblika i boja. Predivne boje i dizajni tekstila, unose toplinu u dom. Možete izabrati između 230 tkanina. Tako »dozirate«  sunčevu svjetlost i stvarate osobnu oazu blagostanja.

Doživite kvalitetu WO&WO proizvoda

Za pouzdanost i izdržljivost rebrastih zavjesa, posebno su važna mehanička svojstva. Sve WO&WO rebraste zavjese su proizvodi sa trajnom kvalitetom. Proizvodnjom u Austriji zauzimamo prvo mjesto na njihovom tržištu.

Uživajte u mnogobrojnim prednostima

Rebraste zavjese ne samo da dekoriraju prostor, već se mogu iskoristiti i ostale njihove prednosti:  dobar su izolator topline, »otklanjaju« toplinu ljeti, a zimi možete uživati ispunjeni toplinom, dok je vani oluja i sniježi. Vremenske prilike ostaju van prostora, a vaše zavjese sprječavaju i neželjene poglede.

plise2

 

 1. Zimska premija
  U zimskim mjesecima može se između prostora okrenutog staklu i prostora zaštićenog od sunca stvoriti »zračni balon«, koji ima učinak toplinske izolacije, a istodobno štedi i energiju.2. Ljetna premije
  Rebraste zavjese, postavljene kao zaštita od sunca, ljeti sprečavaju nastanak »neugodne klime« u Vašem domu.Napomena:  postavljena sunčeva zaštita na pročeljima južnih i jugozapadnih objekata često nije dovoljna. Kada je potrebno dodatno povećati zaštitu od sunca, preporučujemo postavljanje kombinacije sustava za zaštitu od sunca, kao npr. rolete i rebraste zavjese. Tako će se ljeti najbolje osigurati zaštita od sunca.
 1. Zaštita od pogleda
  Imajte povjerenja u guste, neprozirne tkanine. Zaštit će Vas od znatiželjnih pogleda, a ipak ćete »unijeti« dovoljno svjetla u dom.
 2. Mnogobrojne mogućnosti oblikovanja
  Svjetlucave, diskretne boje, šareno ili jednobojno, s uzorkom, dekorirano, transparentno, prozirno, neprozirno i zatamnjeno – spoznajte široku paletu boja.

Uporaba i montaža

Rebraste zavjese dostupne su u različitim veličinama, oblicima i različitim mogućnostima monaže. Objedinili smo ih, kako bismo vam olakšali izbor. Ukoliko želite pobliže informacije, slobodno nam se obratite, rado ćemo vam ponuditi odgovarajuća rješenja.

Prilagođeno svakom području

Zahvaljujući fleksibilnosti rebraste zavjese mogu osjenčati svaki oblik brozora. Svejedno je li oblik prozora okrugli, trokutasti, je li podjeljen na krilca, okretni – ili na kip, ili ima veliku staklenu površinu koja vlasnika zimskog vrta ljeti uvijek dovodi u nedoumicu: rebraste zavjese su uvijek dobro rješenje!

plise3 plise4 plise5 plise6 plise7 plise8
 

Mogućnost korištenja

Rebraste zavjese se mogu koristiti na različite načine: možete izabrati zavjese koje se podižu i spuštaju uz pomoć: lančane trake, trake (vrpce), ručke, ručice ili uz pomoć  motora (redosljed fotografija odgovara napisanom redosljedu mogućnosti korištenja).

plise9 plise10 plise11 plise12 plise13

Prema potrebi, dostavljamo i rebraste zavjese s automatskim upravljanjem. Izborom automatskog upravljanja, ne dobivate samo veliku udobnost, nego i povećavate mogućnost korištenja: timer za uključivanje ili termostat, koji je usko povezan s motorom, automatski uklanja zagrijavanje prostora.

Spretna fleksibilnost

Postavite rebrastu zavjesu prema vlastitom ukusu ili slijedite položaj sunca – svejedno je li smještena gore, u sredini ili dolje…

plise14 plise15 plise16

 

Montaža

Rebraste zavjese proizvođača WO&WO prilagodljive su i fleksibilne za montiranje i prikladne su za svaku situaciju: tako ih možete montirati npr. na staklenu površinu, na prozorsko krilo, na  ili ispred karniše (kao na fotografijama).

plise17 plise18 plise19

 

Mogućnosti opremanja

Svjetlo ili sjena? Šareno ili jednobojno? Sa ili bez uzoraka? Prozirno ili neprozirno? Izaberite –  a mi ćemo podržati izbor. Prolistajte katalog s našim stručnjakom, otkrijte i razgledajte nepoznato – očekuje vas  puno boja i modela!

plise20 plise21 plise22
aluminij teflon sedef

 

Prozirnost

Rebraste zavjese dostupne su u različitim stupnjevima prozirnosti. Razlikujemo četiri stupnja prozirnosti: prozirna, djelomično prozirna, djelomično zatamljena i zatamljena.

plise23 plise24 plise25 plise26

Transparenta (prozirna)
Potpuna vidljivost iznutra prema van, ograničena vidljivost izvana prema unutra

Delomično prozirna
Ograničena vidljivost prema unutra i prema van

Djelomično zatamljena/Dim out
Nema izravne vidljivosti prema van i prema unutra (samo obljesci silueta).

Zatamnjena/Black out
Nikakva vidljivost prema van i prema unutra.

 

Premazi

 

Površine mnogih materijala su oplemenjene posebnim premazim, koji imaju dodatne funkcije:

Premaz od sedefa
Poseban premaz povećava refleks izravnog prodora svjetlosti i omogućuje visoku kvalitetu i dugotrajnost proizvoda.

Premaz od teflona
Otklanja prljavštinu.

Premaz od aluminija
Aluminij povećava refleks osvjetljenja i posreduje tehničkoj optici.

Teško zapaljivo
Posebno namjenjeno za »javne« objekte.

Pogodno za vlažne prostore
Ne postoji mogućnost nastanka mrlja zbog vlage.

 

Raspoložive boje

plise27Učinite vaše trakaste zavjese optički još atraktivnijima, izaberite četiri različite boje materijala

 • srebro
 • bijelo
 • bronca
 • bež

 

 

 

 

Sustavi s kliznim vratima

Moguće okretanje ručicom do 180°, idealno rješenje za sustave sa kliznim vratima.

plise28

Bolja zatamnjenost

Jedinstveni „click“-sistem ne samo da omogućuje postavljanje  WO&WO proizvoda i rebrastih zavjesa na razne načine, nego i zatamnjuje prostore, prema vašoj želji, pri čemu je moguće smanjuje nabranosti lamela između trake i prozora, i to pomoću samo jednog klika. (na fotografiji bez i sa “click” sistemom).

plise29

 

2 materijala – 1 rebrasta zavjesa

Zahvaljujući jednostavnoj opciji, možete spojiti dva materijala u jednu rebrastu zavjesu. Tako možete funkcionalno iskoristiti rebrastu zavjesu samo jednim potezom ruke – navečer zatamniti prostor i osvjetliti ga danju – a sve zahvaljujući transparentnom materijalu.

plise31

 

Rebraste zavjese u obliku saća

Rebraste zavjese u obliku saća su prednost, budući da se nabori u unutrašnjosti materijala isprepliću i tako u prostor dopire manje svjetlosti.

plise32

 

Funkcija Easy-Clean  (ISODESIGN)

Kod novog lepezastog dizajna je pomoću jednostavno postavljenog sklopivog mehanizama iza rebrastih zavjesa je otklonjena „problematična zona«. Napokon se može bez problema očistiti cijela prozorska površina!

plise33